HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Håbohus vill höja hyrorna med 3.5 procent

Håbo Håbohus vill höja hyrorna med 3,5 procent nästa år. Hyresgästföreningen är kritisk till kravet.

– Hyreshöjningen var relativt hög även förra året och bolaget måste ha tydliga belägg för sitt krav. Annars säger vi stopp, säger Isabelle Melin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Håbohus hänvisar till höjda taxor för vatten och avfall, ett ökat underhållsbehov av fastigheterna och att företaget behöver stärkas ekonomiskt.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

–Det finns ett visst underhållsbehov men kravet motsvarar inte de behoven. Det är viktigt att hyrorna kan hållas på rimliga nivåer, höjda hyror tar pengar från övrig konsumtion och hindrar tillväxten, säger Melin.

Håbohus har totalt 1300 lägenheter. För en normallägenhet med en hyra på 6 000 kronor skulle höjningen som Håbohus föreslagit innebära 210 kronor mer i månaden.

Annons
Läs också Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.