Annons

Hallstahem ger hyresreduktion till lokalhyresgäster

Västmanland Regeringens krispaket innehåller ett hyresstöd på fem miljarder kronor till lokalhyresgäster inom hotell, restaurang och handel, där staten står för halva kostnaden för hyresnedsättningen.

Hyresreduktionen gäller för månadshyrorna i april-juni, alltså i tre månader.

– Vi ser det som självklart att bidra med det vi kan. Stödpaketet är mycket välkommet och kommer i rätt tid. Det kommer kunna dämpa en del av den oro som många av våra lokalhyresgäster har och ge oss verktygen att underlätta för dem.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att hyresgästen betalar halva sin hyra borde ge en bra hjälp och att staten och vi som fastighetsägare tar ömsesidigt ansvar för att dela på den andra halvan är en rimlig lösning, säger Lina Andersson, marknads- och kommunikationschef för Hallstahem, i ett pressmeddelande. 

I region Aros-Gävle har även Uppsalahem och Östhammarshem erbjudit sina lokalhyresgäster halverade hyror under en tremånadersperiod.

Annons
Corona i Hyressverige
Läs också 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Digitiala visningar införs igen – Svenska Bostäder hann visa fysiskt i en månad på två år Hemmajobb på grund av corona – inget skäl för byte till större lägenhet Kritiker: Covidstödet borde förlängas - inte tas bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.