HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hallstahem ger hyresreduktion till lokalhyresgäster

Västmanland Regeringens krispaket innehåller ett hyresstöd på fem miljarder kronor till lokalhyresgäster inom hotell, restaurang och handel, där staten står för halva kostnaden för hyresnedsättningen.

Hyresreduktionen gäller för månadshyrorna i april-juni, alltså i tre månader.

– Vi ser det som självklart att bidra med det vi kan. Stödpaketet är mycket välkommet och kommer i rätt tid. Det kommer kunna dämpa en del av den oro som många av våra lokalhyresgäster har och ge oss verktygen att underlätta för dem.

Läs ocksåSå umgås grannarna i coronatider

Att hyresgästen betalar halva sin hyra borde ge en bra hjälp och att staten och vi som fastighetsägare tar ömsesidigt ansvar för att dela på den andra halvan är en rimlig lösning, säger Lina Andersson, marknads- och kommunikationschef för Hallstahem, i ett pressmeddelande. 

I region Aros-Gävle har även Uppsalahem och Östhammarshem erbjudit sina lokalhyresgäster halverade hyror under en tremånadersperiod.

Läs också Coronakrisen anges som skäl för utdelning från allmännyttan Renovering i Mariestad skjuts fram på grund av corona Efter Hem & Hyras avslöjande: Kroniskt sjuka Agnes, 85, får bo kvar Kroniskt sjuka Agnes, 85, kastas ut mitt under pandemin

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.