Annons

Han nekas hyra ut till mamma

Mjölby En hyresgäst i Mjölby vill överlåta eller hyra ut sin lägenhet till sin mamma. Men hyresvärden säger nej och nu blir det hyresnämnden som får avgöra frågan.

Hyresgästen, som är i 20-årsåldern, vill flytta till Norrköping för att kunna avsluta sin utbildning där. Detta då vissa ämnen som behövs i utbildningen inte erbjuds i Mjölby, enligt mannens ansökan till hyresnämnden.

I den förklarar mannen att han inte kan säga upp sin lägenhet eftersom hans mamma och lillasyster också bor i den och då skulle bli bostadslösa. Han tycker därför att det vore en bra lösning om mamman kan ta över hyreskontraktet eller om han får hyra ut i andra hand till henne.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresvärden, Bostadsbolaget i Mjölby, säger nej till hyresgästens förslag till lösning med motiveringen att Norrköping ligger inom acceptabelt pendlingsavstånd från Mjölby och att mannen därför borde kunna bo kvar trots sina studier.

I sin ansökan påpekar mannen att det tar 47 minuter enkel resa mellan Mjölby och Norrköping med pendeltåget och menar att det är långt att åka för en studerande.

Annons
Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – klassas som svartuthyrare: ”De har skapat ett problem som inte finns” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.