Annons

Han tar över rodret i Linköping

Linköping Hyresgästföreningen i Linköping och Åtvidaberg har fått en ny ordförande. Johnny Larsson tar över klubban och han vill framför allt jobba för att hålla nere hyrorna.
Foto: Jenny Knutsson
Johnny Larsson är ny ordförande för Hyresgästföreningen i Linköping och Åtvidaberg.

Johnny Larsson bor i stadsdelen Ekholmen i Linköping och har varit engagerad i Hyresgästföreningen sedan början av 2000-talet. Att han blev det var en slump.

– Det började med att jag gick på ett möte för att jag hade lite frågor om tvättstugan. Då blev jag invald i den lokala hyresgästföreningen och på den vägen är det, berättar han.

I föreningsstyrelsen för Linköping och Åtvidaberg har han ingått i cirka fem år. I praktiken har han fungerat som ordförande sedan i höstas, då företrädaren Kenneth Weiss tog time out av personliga skäl. Johnny Larsson som då var vice ordförande fick kliva fram och ta ett större ansvar.

– Det här känns spännande och intressant, säger han.

Som ordförande vill Johnny Larsson framför allt arbeta för att hålla hyrorna på en skälig nivå.

– Jag gillar att hyresförhandla och har varit med i förhandlingsdelegationen ett tag.

Andra frågor som engagerar är att kommunens vinstuttag ur bostadsbolaget Stångåstaden och behovet av att det byggs fler lägenheter.

Övriga styrelsen består av Mattias Nyström, Sofie Karlsson, Peter Lundqvist, Anders Rundqvist, Inger Borg och Tommy Blomqvist.

Fakta: Johnny Larsson

Ålder: 43 år.Bor: I en trea i Ekholmen.Familj: Sambo och två barn.Sysselsättning: Jobbar tvåskift som inhyrd på BT i Mjölby.Övrigt: Mycket intresserad av dator- och tv-spel och gillar även att fiska.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.