Annons

Han tar sikte mot Framtiden

Göteborg ​I dagarna har Carl-Johan Korsås intagit vd-stolen för kommunala Framtiden-koncernen i Göteborg. Att värna hyresrätten och minska miljöbelastningen ser han som några av sina viktigaste framtida uppgifter.

​ – Hyresrätten spelar en väldigt viktig roll för en fungerande bostadsmarknad, inte minst för de unga som ju har svårt att kunna köpa sitt boende med de priser vi har idag. Därför gäller det att göra hyresrätten ännu mer attraktiv.

Annons
En annan uppgift som Carl-Johan Korsås ser som högprioriterad är att minska miljöbelastningen från bostadssektorn.
– Jag anser att vi måste ha ett mycket tydligare fokus på miljön, boendesektorn är en stor energikonsument som bidrar till klimatförändringarna och här måste vi lägga om kurs.
Han tycker också att Framtiden-koncernen ska spela en aktiv roll i utvecklingen av Göteborg.
– Är det dessutom så att vi ska växa med 40 000 invånare de kommande åren så måste det naturligtvis byggas en hel del.
– Jag har en klar uppfattning om att vilja utveckla och bejaka de omvärldsförändringar som finns. Själv är jag mycket av en ”doer” som vill få resultat.
Carl-Johan Korsås, som är 43 år gammal, kommer närmast från ett jobb som stadsdirektör i Jönköpings kommun och han har även haft en motsvarande tjänst i Ystads kommun.
Men Carl-Johan Korsås har också ett politiskt förflutet, vilket föranledde viss debatt kring hans utnämning till vd. Under 90-talet var Korsås stadssekreterare åt socialdemokratiska kommunalrådet Göran Johansson i Göteborg. Han har också arbetat som politiskt sakkunnig åt förre statsministern Göran Persson och som planeringschef på näringsdepartementet.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Sveriges största hyresuppgörelse strandar Nya omfattande hyreskravet för 75 000 lägenheter i Göteborg – var fjärde göteborgare berörs Planen för billig renovering havererade vid första försöket

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.