Annons

Här är inga rökare välkomna

Torsby De första nybyggda hyresrätterna i Torsby sedan 90-talet släpptes på torsdagen ut på marknaden. Men bara rökfria hyresgäster kan ställa sig i kö.
Foto: Klara Arkitekter
I mars blir det inflyttning i det här hyreshuset i Torsby. Några intresserade hade hört av sig bara timmarna efter att lägenheterna släppts fria för bokning på torsdagsmorgonen. Illustration: Klara Arkitekter, Karlstad.

Det är kommunala Torsby Bostäder som bygger ett trevåningshus med 23 lägenheter varav de flesta är ettor och tvåor i kvarteret Enen nära centrum.

Hyresrätterna, som släpptes fria för bokning på torsdagsmorgonen, är de första renodlade hyresrätterna som byggs i värmlandskommunen sedan 90-talet. Inflyttning blir det i mars nästa år.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Det känns riktigt trevligt att få komma med någonting helt nytt. Byggkranarna har ett oerhört starkt symbolvärde. Nybyggen signalerar framtidstro, säger Håkan Laack, Torsby Bostäders vd.

Annons

Hyrorna för de nya lägenheterna blir exempelvis 3 950 kronor för en etta på 35 kvadratmeter och 5 600 krono för en tvåa på 46 kvadratmeter.

Redan på torsdagseftermiddagen hade några personer signalerat att de är intresserade av att flytta in.

Annons
Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Men för att få bo i hyreshuset måste man ställa upp på att inte röka. Rökning i huset, utanför entrén, på balkonger och på uteplatser kommer nämligen inte att vara tillåtet.  

Läs också Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Peter gillar rökförbud – men olika regler för nya och gamla hyresgäster är inte okej Här "röstar" Storviksborna inför nybygge I Sölvesborg får fimpare premie

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.