HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här byggs allt fler bostäder

Östergötland I Östergötland ökade bostadsbyggandet med 15 procent under förra året. Men i landet som helhet minskade istället antalet nybyggen, visar ny statistik från SCB.
Foto: Jenny Knutsson
Bostadsbyggandet ökade i Östergötland under 2012.

Under förra året påbörjades bygget av totalt 871 bostadslägenheter i Östergötland, vilket är 116 fler än året dessförinnan. Ökningen berodde på att det byggdes allt fler flerfamiljshus, en ökning med 192 stycken jämfört med 2011. Småhusen minskade istället med 76 stycken till 319 nybyggen. 

Men det ökade bostadsbyggandet i Östergötland går mot trenden. I storstadsområdena och i flertalet av länen runt om i landet minskade istället bostadsproduktionen under förra året. I landet som helhet minskade antalet nybyggda lägenheter med 23 procent. Men i Östergötland, Kronoberg, Gävleborg Västmanland, Blekinge och i Göteborg ökade istället antalet lägenheter. Det visar preliminära siffror från Statistiska Centralbyrån.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.
Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.