Annons

Här i Osby gillar (nästan) alla att bo

Osby När hyresgästerna i Lönsboda och Killeberg fick frågan om de trivs i sitt område svarade 99 procent ja.

Det var Hyresgästföreningen som genomförde enkäten å Osbybostäders vägnar. Som svar på frågan varför bostadsområdet är så bra att bo i sa de flesta: Det är lugnt och nära till naturen.

Och inte tyckte man bara att området var tipptopp att bo i, också 99 procent av hyresgästerna gillade sina lägenheter, främst för planlösningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Några hyresgäster tyckte dock att skötseln kunde vara bättre.

Annons

– Påtagligt många är nöjda. Svaren visar också att hur mycket man tycker om sitt boende beror till stor del på tryggheten och trivseln. Att underhållet sköts är viktigt men man kan ha överseende med att saker kan gå sönder, bara det rättas till i tid, säger Hans Åkerhjelm, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Enkäten genomfördes tidigare i år. 122 av 185 hushåll svarade på enkäten. Lönsboda och Killeberg är mindre orter norr, respektive nordost om Osby.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”
Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.