HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här kan du träffa en flykting

Halmstad Hyresgästföreningens lokal i bostadsområdet Vallås i Halmstad lånas ut till Röda korsets flytkingverksamhet. Kom hit på en kopp kaffe och umgås.

Hyresgästerna i bostadområdet Vallås bor granne med asylboendet Arena Hotell. Här bor cirka 200 flyktingar under tiden de inväntar besked om de får stanna i Sverige.

När Röda korset frågade om de fick låna Hyresgästföreningens lokal till olika aktiviteter fick de tummen upp.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

− Vår förening kan inte göra så mycket men det här kan vi erbjuda, säger Rigmor Wilderoth, ordförande för Hyresgästföreningen Gamla Vallås.

− Vi lånar ut lokalen gratis. Jag tror att Röda korsets aktiviteter är ett viktigt inslag i flyktingarnas vardag. Det ger dem en paus från livet på asylboendet som jag hört ska vara rätt enformigt

I två år har Röda korset arrangerat sina träffar med flyktingarna. Varje onsdag bjuds det på kaffe, pratas det svenska, lagas mat eller sys.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

Trots att träffarna är öppna för alla i bostadsområdet är det glest med de permanenta hyresgästerna. Rigmor Wilderoth tror att det beror på att grannarna inte känner till att mötet är till för alla.

− Jag tror inte att mina grannar känner till att de kan komma hit, ta en kopp kaffe och prata lite svenska eller engelska. Nu ska jag uppmana alla att komma hit.

Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.