Annons

Här regnar det in i trapphuset på sjätte våningen

Ängelholm När Ingela Andersen gick ut i trappen på sjätte våningen fick hon väja. Regnvatten flödade ner från taket.

Det var på sent på söndagskvällen och det regnade kraftig i Ängelholm när Ingela Andersens trapp översvämmades av regnvatten. Enligt Ingela Andersen var det inte första gången som det regnade in – utan femte. Denna gång filmade hon.
– Jag gick ut i trappen och då hörde jag skvalpandet. Efteråt var det bara att torka upp, säger Ingela Andersen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Ingela Andersen.

Enligt henne har det under två års tid regnat in när det har regnat kraftigt ute. Filmen hon tog på söndagskvällen har hon nu skickat till kommunens miljökontor.

Annons

Också andra hyresgäster drabbas under skyfallen i huset i Ängelholm och de har påpekat detta för hyresvärden flera gånger men inget har hänt.

Till Helsingborgs Dagblad förklarar hyresvärden Bogripen att det på hustaket finns en golvbrunn som ska ta emot regnvattnet och leda det vidare genom huset ut till dagvattnet. Stopp i röret har gjort att vatten har tryckts upp i fläktrummet och runnit ner till underliggande våningsplan.

Läs ocksåBodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stoppLagboken - Sveriges rikes lag.

Annons

På måndagen spolades rören.
– Så nu är det bara att hålla tummarna att det inte händer igen, konstaterar Ingela Andersen.

Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.