HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Härnösandshus vill höja din hyra

Härnösand Bostadsbolaget AB Härnösandshus vill ha 2,95 procent mer i månadshyra från den 1 januari 2013.

I morgon onsdag startar förhandlingarna om nästa års hyra.

I den förhandlingsbegäran som Härnösandshus överlämnat till Hyresgästföreningen motiveras höjningskravet med ökade kostnader för fastighetsskötsel, men även dyrare kommunala taxor för vatten, uppvärmning och sophämtning.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Enligt bostadsbolagets årsredovisning för 2011 var fjolåret ett bra år, trots ökade kostnader för räntor och driftskostnader. AB Härnösandshus visade upp ett positivt resultat på 6,2 miljoner och kunde lämna ett koncernbidrag till dotterbolaget Härnösands kommunfastigheter på 3,5 miljoner.

I årsredovisningen står det att ”koncernbidraget har använts för att justera det bokförda värdet på fastigheter i dotterbolaget”. Koncernens resultat för 2011 visar på en vinst med 3,2 miljoner.

Annons

Den 1 januari 2012 höjdes hyran med 1,99 procent. Året innan det var höjningen 2,6 procent.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Behöver ni verkligen höja hyrorna ytterligare? Trots budgetöverskridande kostnader i fjol så kunde ni presentera ett mycket bra resultat på 6,2 miljoner?

– Jag vill inte säga någonting före förhandlingarna. Vi kan diskutera det här senare i december istället, säger Härnösandshus vd Göran Albertsson. Men det stämmer att taxorna har ökat och att vi behöver pengar till underhåll.

Annons

Härnösandshus krav innebär en höjning med 148 kronor i månaden om du har en hyra på 5 000 kronor. Vill du räkna ut exakt vad hyreshöjningen skulle innebära för dig multiplicerar du din hyra med 1,0295.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster
Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.