HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hebygårdars hyror klara

Uppsala Förhandlingarna om 2019 års hyror hos Hebygårdar är klara. I snitt höjs hyrorna med 1,5 procent från den 1 februari.
Foto: Monika Steczkó
Hebygårdars hyror är klara för 2019.

Överenskommelsen innebär att hyrorna höjs med mellan 1,2 och 1,7 procent, med ett snutt på 1,5 procent. Fastigheterna på Stationsvägen samt Tegelmästaren 1 och 2 slipper dock höjning eftersom det pågår en renovering där.

– Vi har haft en bra dialog med Hebygårdars företrädare. Deras yrkande var i och för sig väldigt högt, men de hade en motivering som delvis förklarade yrkandet. Kommunen har nämligen belagt bolaget med låneförbud i samband med renoveringar och ombyggnationer, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

Läs ocksåMimers hyror klara efter medling

Hyresgästföreningen anser att låneförbudet är orimligt och har framfört åsikten i en skrivelse till kommunfullmäktiges ledamöter.
–Ett låneförbud som på sikt riskerar att dränera bolagets ekonomi bedömer vi inte vara ett framgångsrikt och effektivt sätt att driva ett helägt kommunbolag, säger Lena Jansson Nordin i samma uttalande.

Läs också Medling på gång i Sölvesborg Hyrorna klara för drygt 9000 hyresgäster i Uddevalla Sista förhandlingen med kommunalt bostadsbolag i Skåne Hyresförhandlingarna med Huge har kraschat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.