HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Heimstadens hyror i Malmö kan avgöras idag

Malmö Idag sker en första träff i hyresnämnden mellan Hyresgästföreningen och Heimstaden i ett försök att nå förlikning av hyresnivåerna i Malmö.

Som Hem & Hyra har berättat har Heimstaden inte rättat sig efter den hyresnivå för år 2013 som Hyresgästföreningen avtalat med övriga hyresvärdar i Malmö. Höjningen för andra Malmöbor har legat påå 1,55 procent. Alldeles för lågt, tyckte Heimstaden, som tidigare i år strandade förhandlingarna och dessutom skickade ut hyresavier med en ny högre hyra till sina hyresgäster. De som inte ville betala den nya hyran skulle riskera att få en ännu högre höjning, skrev Heimstaden i ett brev till hyresgästerna. Hyresgästföreningen svarade med att i brev och annonser i dagspress uppmana hyresgästerna att fortsätta betala den gamla hyran. Nu kommer alltså parterna, Heimstaden och Hyresgästföreningen, att mötas i ett första möte i hyresnämnden. Det är inget formell förhandling i nämnden utan ett försök från hyresnämndens sida att nå förlikning.

– Jag har svårt att tänka mig att vi kan nå en förlikning. Det är svårt för oss att backa. Vi kommer att framhärda på vårt sätt, säger Petter Ek, förhandlare på Hyresgästföreningen i Malmö.

Annons
Läs ocksåUppsalahems hyror klara efter strandning

Om Heimstaden får igenom sitt krav på höjning finns risk för att övriga fastighetsägare i Malmö kommer att kräva kompensation genom en högre hyresnivå för nästa års hyror. Det menar Petter Ek.

Annons
Läs också Sveriges största hyresuppgörelse strandar Hyresgästerna tog strid för träden som värden ville fälla: “Varmare i lägenheten när skuggan försvinner” Segdragen förhandling över - Vänersborgsbostäder höjer hyran med 4,48 procent Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.