HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helikopterrånare tvingas flytta från hyresrätt

Stockholm En av de dömda från det berömda helikopterrånet tvingas flytta från lägenheten. Detta sedan polisen tipsat värden Micasa om att att ett byte sannolikt inte gått rätt till.
Foto: Polisen/Scanpix
Tio män mellan 23 och 38 år åtalades för helikopterrånet mot G 4 S värdedepå i Västberga.

Tio åtalades, sju dömdes för rånet mot G4s värdedepå i Västberga i september 2009. Ett av världens mest spektakulära brott, enligt många. Böcker har skrivits och Hollywoodstjärna har kontrakterats för film av Netflix.

En av de dömda personerna frigavs 2015 men av en ansökning till hyresnämnden går det att dra slutsatsen att polisen ännu inte riktigt har släppt bevakningen på honom. Under förra hösten skickades underrättelseinformation till hyresvärden att mannen bodde i en lägenhet som egentligen var skriven på hans bror.

Läs ocksåUnikt beslut – hyresgäst får skatta för svart lägenhetsbyte

Micasa, som vanligtvis hyr ut omsorgsbostäder till seniorer, studenter och vårdbehövande, inledde en egen utredning för att reda ut vad som hänt. Nu har slutsatserna hamnat i hyresnämnden. Enligt värden finns mängder av brister och underligheter som låg till grund för bytet då helikopterrånarens bror fick ta över lägenheten vilket kräver tio sidor att redogöra för.

Samtidigt som utredningen pågick startade även en brand på lägenhetens balkong. Den spreds och skadade även grannarnas lägenheter. När hyresvärden besiktade skadorna framgick att det var helikopterrånaren och hans flickvän som bodde där. Inte brodern. Det används nu som ytterligare bevisning i ärendet.

Läs också Ännu en hyresgäst tvingas flytta från Östermalmsvåning Skenbyte gick inte att bevisa – får behålla lyxvåning Nackavilla i ny bytesbluff – hyresgäst tvingas flytta Hyresgäst kräver tillbaka 108 000 i överhyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.