Annons

Helsingborg: Stort intresse för död mans lägenhet

Helsingborg En man i Helsingborg hävdar att han har rätt till sin döda sambos lägenhet. Hyresvärden misstänker att samboskapet är en bluff och har sagt upp hyreskontraktet.
Foto: Anna Hultberg
Turerna kring hyresrätten i centrala Helsingborg är många. Enligt en skrivelse som har skickats in till hyresnämnden i Malmö har sambon bott i lägenheten i fem år och under den tiden betalt både hyra och hemförsäkring.

När värden fick reda på att hyresgästen hade dött sades hyreskontraktet upp. En tid efter uppsägningen kontaktade en släkting till den avlidna hyresgästen hyresnämnden. Enligt dödsboägaren borde hyreskontraktet tillfalla mannens sambo som enligt ansökan till hyresnämnden har bott i lägenheten de senaste fem åren.

Hyresvärden ställer sig frågande till uppgifterna. Enligt värden nämndes inte någon sambo i dödsannonsen. Mannen har under det påstådda samboskapet dessutom varit skriven på en annan adress i Helsingborg. Värden uppger att mannen i fråga även tidigare har försökt få tag på en lägenhet i huset. Han har då frågat efter en bostad till sin flickvän.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ytterligare en sak som, enligt värden, talar för att samboskapet är en efterhandskonstruktion är att ytterligare en man har hört av sig till hyresvärden och velat ta över kontraktet. Den mannen har varit inneboende på adressen och är även skriven där. Inte heller i brevet som den inneboende skickade till hyresvärden nämns någon sambo.

Annons

Värden har sagt upp hyreskontraktet från och med 1 december i år. Nu är det upp till hyresnämnden att avgöra om personen som säger sig ha rätt till bostaden ska få ta över kontraktet eller inte.

 

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.