Annons

Helsingborgare hyrde ut lägenhet till prostituerade

Helsingborg Mannen i Helsingborg hyrde ut sin bostad till prostituerade. Hyresgästen är uppsagd men har inte lämnat sin bostad.
Foto: Polisen
Enligt polisen befann sig en prostituerad kvinna i lägenheten när de kontrollerade bostaden.

För elva år sedan skrev hyresgästen i Helsingborg på kontraktet för en tvåa i norra Helsingborg. I januari 2019 gjorde polisen en kontroll av lägenheten efter tips från allmänheten. Enligt polisen fanns det misstankar om illegal vistelse samt prostitution.

Vid besöket påträffades en kvinna i 30-årsåldern som, enligt polisen, arbetar med prostitution. Eftersom det även påträffades narkotika i lägenheten grips kvinnan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Huruvida förstahandshyresgästen känner till vad hans lägenhet används till är oklart. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö sades hyreskontraktet upp redan innan polisens kontroll eftersom hyresvärden hade fått tips om olovlig andrahandsuthyrning.

Hyresgästen har inte godkänt uppsägningen och ärendet har därför blivit ett fall för hyresnämnden. Parterna är kallade till ett sammanträde i slutet av augusti.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.