Annons

Helsingborgare vill ha dubbelt boende för att slippa bråk med frun

Helsingborg Hyresgästen i Helsingborg hävdar att han och hans fru bråkar mycket och att han därför har behov av både en bostadsrätt och en hyresrätt. Hyresnämnden anser inte att ett dåligt äktenskap är skäl nog för en komplementbostad.
foto på man som håller händerna framför ansiktet
Foto: Pixabay
Enligt hyresgästen bråkar han och hans fru ofta och han har därför behov av en egen hyresrätt. Mannen på fotot har ingenting med texten att göra.

För sex år sedan skrev mannen på kontraktet för en hyresrätt i Helsingborg. Två år senare köpte han en bostadsrätt tillsammans med sin fru. Enligt de handlingar som hyresvärden har lämnat in till hyresnämnden i Malmö har mannen, tillsammans med sin fru och sina barn, varit folkbokförd på bostadsrättens adress sedan 2015. Enligt samma register är fem, för hyresvärden, okända personer skrivna på hyresrättens adress. Värden har sagt upp mannens kontrakt på grund av olovlig andrahandsuthyrning.

Eftersom mannen vägrade att flytta möttes parterna i hyresnämnden. I nämnden uppger hyresgästen att han och hans fru bråkar mycket. På grund av det stormiga äktenskapet och för att han ibland vill dricka alkohol med sina vänner har han fortfarande kvar hyresrätten. Enligt mannen sover han i sin hyreslägenhet ett par nätter i veckan. Vilka de fem personer, som är skrivna på adressen, är säger han sig inte ha någon aning om.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom hyresrätten inte är mannens permanentbostad anser hyresnämnden att mannen inte har behov av sin hyresrätt. Hyresrätten kan inte heller räknas som komplementbostad eftersom bråk inom äktenskapet inte är något, i lagens mening, skyddsvärt behov.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.