Annons

Helsingborgshem höjer hyran upp till 2,5 procent

Helsingborg Förhandlingarna mellan Helsingborgshem och Hyresgästföreningen har resulterat i en hyreshöjning mellan 0,5 procent och 2,5 procent från och med den 1 april. Höjningen beror främst på stora underhållsbehov.

I Helsingborgshem pågår ett arbete med en ny hyressättningsmodell som baseras på vad hyresgästerna tycker om bostadsområdena i Helsingborg. Hyresgästerna har fått svara på enkäter utifrån olika kriterier om var det är bra att bo. Därför höjs hyran mellan 0,5 procent och 2,5 procent beroende på var och hur du bor.

Annons
Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Peter Olsén är hyreshöjningarna jämt fördelade på de olika bostadsområdena. De som får den lägsta höjningen är de som bor i studentbostäderna eller i områden som redan har en hög hyra.
Orsakerna till hyreshöjningen är stora underhållsbehov och att räntorna förmodas stiga under året.
− En av orsakerna till hyreshöjningen är att Helsingborgshem kommer att jobba mer med underhållet det kommande året. Sen har vi ett lågt ränteläge just nu men det förväntas att gå upp. Inflationen är en annan faktor med stigande priser och ökade lönekostnader.

Vad tycker du om uppgörelsen?
− Jag tycker den är rimlig. Den är på en mycket lägre nivå än tidigare år. Det mål vi satt upp inför förhandlingarna i år är att medlemmarna ska få mer över i plånboken när hyran är betald.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.