Annons

Hiphopbussen på turné igen – ”vill skapa framtidstro”

Eskilstuna Hiphopbussen ger sig på nytt ut på turné i landet med målet att skapa framtidstro och engagemang hos ungdomar. Första stoppet blir Eskilstuna, därefter följer Örebro och Borlänge.
Foto: Foto: ABF

För andra året i rad åker Hiphopbussen på turné i Sverige. Genom en mobil studio och workshops kommer ungdomar att få testa att skriva texter, producera beats och sedan framföra sina låtar. Tanken är att processen ska ge ungdomarna möjlighet att reflektera över samhällsfrågor och skapa framtidstro.

– Det gick jättebra förra året. Då besökte vi 18 ställen och alla var glada att vi var där. Efteråt har folk fortsatt att skapa musik och det är precis så vi vill att det ska fungera. Vi vill att ungdomarna ska hitta sin egen ”yta”, till exempel en egen studio, danslokal eller att de bildar en förening, säger Rodrigo Bernal som är verksamhetsutvecklare för hiphop på ABF.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hiphopbussen är ett samarbete mellan just ABF, Hyresgästföreningen, Folkets hus och parker och skivbolaget Redline Recordings som drivs av bröderna Salla och Masse Salazar.

Bröderna är workshopledare tillsammans med musikjournalisten och dj:n Ametist Azordegan.

Annons

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss. Vi vill ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att dom också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar i ett pressmeddelande.

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

Salla Salazar är en veteran inom svensk hiphop. Han är en av grundarna till The Latin Kings och har tillsammans med sin bror Masse Salazar producerat musik för svenska stjärnor som Linda Pira, Stor och Labyrint.

I år stannar bussen till på tolv ställen i landet. Den 10 augusti inleds turnén med ett stopp i Eskilstuna och stadsdelen Nyfors.

Annons

Tjärna Ängar i Borlänge och Vivalla i Örebro tillhör de platser som redan förra året fick besök av Hiphopbussen. Nu är det dags igen. Den 11 augusti kommer bussen till Vivalla och dagen efter till Tjärna Ängar.

Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.
Fakta: Här stannar Hiphopbussen

10 augusti Eskilstuna (Nyfors)
11 augusti Örebro (Vivalla)
12 augusti Borlänge (Tjärna ängar)
13 augusti Gävle
19 augusti Stockholm (Rinkeby)
21 augusti Jönköping (Österänger)
22 augusti Karlskrona (Kungsmarken)
23 augusti Malmö (Rosengård)
25 augusti Lysekil
29 augusti Sundsvall
30 augusti Umeå (Ersboda)
31 augusti Skellefteå (Folkparken)

Läs också Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.