Annons

Hittade hembränneri hos husrannsakad hyresgäst

Tomelilla När polisen gjorde husrannsakan i lägenheten hittades en hembränningsutrustning och flera ingredienser som kan användas till alkoholframställning. I en bil utanför bostaden hittades 68 flaskor färdig sprit. Även om det inte kan bevisas att hyreslägenheten användes i hembränningen döms nu två män.
Två män döms nu för olovlig bafattning med sprit, sedan polisen hittat ett hembränneri i en hyreslägenhet i Tomelilla.
Foto: Polisen (kollage)
Närproducerat? Förutom att göra husrannsakan gick polisen också igenom lägenhetsinnehavarens dator i jakt på bevis. Där hittades bland annat flera bilder som kunde användas som etiketter på spritflaskor.

Under hösten 2016 slog polisen till mot en hyreslägenhet i Tomelilla kommun. Då hittades bland annat tunnor, termometrar, flaskor, dunkar, kol och jäst. När polisen tittade i lägenhetsinnehavarens bil hittades 42 liter sprit. Lägenhetsinnehavaren samt en kompis till honom åtalades senare, och nu har Ystads tingsrätt kommit med domen.

De två dömda ,männen får inte tillbaks den beslagtagna alkoholen. Det har tingsrätten beslutat.

Båda männen döms till dagsböter på mellan 4 900 och 5 600 kronor för olovlig befattning med sprit. Dessutom får de inte behålla den beslagtagna spriten. Tingsrätten konstaterar att ”det kan hållas för visst” att utrustningen och ingredienserna i lägenheten har införskaffats för spritframställning. Men det finns ingen teknisk bevisning som binder just spriten i bilen till bostaden. Männen själva hävdar att de har köpt spriten av en tredje person, och inte tillverkat den i lägenheten som åklagaren påstår. Utrustningen i lägenheten förklarar de med att den skulle användas till att göra vin.

Annons
I lägenheten hittades utrustning som kan användas vid framställning av alkohol. I källarförrådet fanns flera säckar med socker.

Lägenhetsinnehavaren döms också för flera fall av bedrägeri och bedrägligt beteende, efter att ha tagit betalt för varor på nätet utan att leverera någonting. Han bor inte längre kvar i lägenheten.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Akut uthyrningsförbud och omfattande kritik mot svartlistad hyresvärd Fastighetsägare kan få föreläggande för fallande fasad Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Alida bor i en tidskapsel - hennes brokiga hem sparas åt framtidens forskare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.