Annons

Högre hyror i Mark

Mark Marks Bostads AB höjer hyrorna med 2,7 procent från och med 1 februari nästa år för sina drygt 3 400 lägenheter. För en hyresgäst som betalar 4 500 kronor i månaden motsvarar det 122 kronor i månaden.

– Det var tuffa förhållanden i år men vi fick ner kravet på en nivå under konsumentprisindex, säger Ann-Christin Josefsson, förhandlare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande och tillägger:

Annons
– Dessutom minskade räntebidrag i kombination med stigande räntor, ökade driftskostnader och taxehöjningar begränsade förhandlingsutrymmet. Utifrån det tycker jag att vi gjort en hyfsad överenskommelse.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna i Sörmland: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.