Annons

Högsbyhus kan tvångsförvaltas

Högsby Vattnet och även värmen har stängts av utan förvarning. Och hyrevärden är mycket svår att få kontakt med. Därför har Hyresgästföreningen ansökt om tvångsförvaltning.

Det är framför allt en fastighet i Berga som drabbats av avstängningarna av vatten och värme, men även två fastigheter i Högsby finns med i Hyresgästföreningens ansökan till hyresnämnden.

I början av mars hade fastighetsägaren en skuld på nära 30 000 kronor för vatten, avlopp och renhållning för huset i Berga. Under drygt en vecka i september var vattnet avstängt eftersom fakturorna för april, maj och juni inte betalats. Kommunen har dock beviljat anstånd med betalningen till 31 maj i år. När Hyresgästföreningen skickade in ansökan om tvångsförvaltning i början av mars hade även värmen stängts av. Då var innertemperaturen 15 grader enligt kommunens mätningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden har inte heller varit noga med att betala räkningarna för husen i Högsby. Därför har kommunen hotat med att stänga av vattnet också där, men eftersom hyresvärden betalade räkningarna stannade det vid ett hot.

Annons

I fastigheterna finns totalt tolv lägenheter. ”Flertalet hyresgäster drabbas svårt och de upplever en stor oro kring boendet då fastigheternas tillförsel av bland annat värme och vatten är så osäker,” skriver Hyresgästföreningen i ansökan till hyresnämnden.

En av hyresgästerna har vänt sig till miljökontoret i Högsby kommun. I tjänsteanteckningarna om klagomålet står att hyresgästen är uppgiven och inte vet vad han ska göra. När han flyttade in tog det fyra månader innan han fick sitt kylskåp och vattnet och även värmen har stängts av utan varken förvarning eller kompensation.  

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Både Hyresgästföreningen och kommunens hälsoskyddsinspektör har försökt nå fastighetsägaren, men misslyckats.

Annons

Ärendet behandlas av hyresnämnden i dag.

Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.