HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högt hyreskrav i Malmö

Malmö ​​De privata fastighetsägarna i Malmö öppnar för marknadshyror. Från den 1 april vill de höja hyrorna med 4,45 procent och den ökade efterfrågan på hyresrätter är ett skäl till kravet på hyreshöjning, enligt ett pressmeddelande från Fastighetsägarna Syd.
Kravet på hyreshöjning gäller 20 000 lägenheter. Det är framför allt tre skäl som ligger bakom kravet på hyreshöjning: den förväntade inflationen, Malmös ökade attraktivitet och den höga efterfrågan på hyresrätter samt inre underhåll i lägenheterna.
 
Bakgrunden till hyreskravet är något som Dorthe Romare, förhandlingschef på Hyresgästföreningen ifrågasätter.
– När det gäller underhållet är det något som hyresgästerna i allt större utsträckning ifrågasätter och är missnöjda med och jag när det gäller attraktiviteten så pratar vi plötsligt om mark-nadshyror och det finns inget sådant utrymme enligt bruksvärdesprincipen, säger Dorthe Romare.

Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.