Annons

Högt hyreskrav i Malmö

Malmö ​​De privata fastighetsägarna i Malmö öppnar för marknadshyror. Från den 1 april vill de höja hyrorna med 4,45 procent och den ökade efterfrågan på hyresrätter är ett skäl till kravet på hyreshöjning, enligt ett pressmeddelande från Fastighetsägarna Syd.
Kravet på hyreshöjning gäller 20 000 lägenheter. Det är framför allt tre skäl som ligger bakom kravet på hyreshöjning: den förväntade inflationen, Malmös ökade attraktivitet och den höga efterfrågan på hyresrätter samt inre underhåll i lägenheterna.
 
Bakgrunden till hyreskravet är något som Dorthe Romare, förhandlingschef på Hyresgästföreningen ifrågasätter.
– När det gäller underhållet är det något som hyresgästerna i allt större utsträckning ifrågasätter och är missnöjda med och jag när det gäller attraktiviteten så pratar vi plötsligt om mark-nadshyror och det finns inget sådant utrymme enligt bruksvärdesprincipen, säger Dorthe Romare.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Skyhöga hyreskrav i Västsverige – privata värdar vill höja med upp till 16,4 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.