Annons

Högt hyreskrav i Malmö

Malmö ​​De privata fastighetsägarna i Malmö öppnar för marknadshyror. Från den 1 april vill de höja hyrorna med 4,45 procent och den ökade efterfrågan på hyresrätter är ett skäl till kravet på hyreshöjning, enligt ett pressmeddelande från Fastighetsägarna Syd.
Kravet på hyreshöjning gäller 20 000 lägenheter. Det är framför allt tre skäl som ligger bakom kravet på hyreshöjning: den förväntade inflationen, Malmös ökade attraktivitet och den höga efterfrågan på hyresrätter samt inre underhåll i lägenheterna.
 
Bakgrunden till hyreskravet är något som Dorthe Romare, förhandlingschef på Hyresgästföreningen ifrågasätter.
– När det gäller underhållet är det något som hyresgästerna i allt större utsträckning ifrågasätter och är missnöjda med och jag när det gäller attraktiviteten så pratar vi plötsligt om mark-nadshyror och det finns inget sådant utrymme enligt bruksvärdesprincipen, säger Dorthe Romare.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.