Annons

Höjd hyra hos Balder i Göteborg

Göteborg Drygt 3 000 hyresgäster hos Balder i Göteborg får vänja plånboken vid högre hyra. Detta sedan de årliga hyresförhandlingarna mellan bolaget och Hyresgästföreningen nu har avslutats.
Balderflagga
Foto: AnnaKarin Löwendahl

En av Göteborgs större privatägda hyresvärdar, Balder, höjer nu hyrorna för sina drygt 3 000 hyresgäster i staden.

Höjningen blir i genomsnitt 0,7 procent. Det motsvarar 42 kronor mer i månaden för en lägenhet som tidigare kostat 6 000 kronor per månad. Beroende på var man bor får man som hyresgäst en höjning på mellan 0,5 och 1 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De nya hyrorna gäller från och med januari. Första halvårets höjningar kommer att fördelas på hyresavier från och med juli månad.

Förhandlingarna med Hyresgästföreningen har pågått sedan november. Balders önskemål var från början att få höja hyrorna med 2,8 procent. Den färska uppgörelsen innebär alltså att bolaget får nöja sig med en fjärdedel av sitt ursprungskrav.

Annons

– Det har varit ganska segslitna diskussioner parterna emellan. De har bland annat handlat om hur totalombyggda lägenheter ska hyressättas. Det har tagit tid, säger Hyresgästföreningens förhandlare Tommy Dunerstrand.

Läs ocksåUtsatt för bedrägeri – då kunde kvinnan inte längre betala hyran

Även Balder konstaterar att parterna har fått kämpa för att komma överens.

– Vi tycker att årets förhandling varit tuff men vi är glada att vi nu nått fram till en överenskommelse. Nästa steg blir att informera våra hyresgäster, skriver Balders marknadskommunikatör Sandra Nilsson i ett mejl till Hem & Hyra.

Balders senaste hyreshöjning i Storgöteborg blev klar i maj förra året. Även då beskrevs förhandlingarna som hårda av både bolaget och Hyresgästföreningen. Balders utgångsbud var 3 procent, medan Hyresgästföreningen inte ville se någon höjning överhuvudtaget.

Annons
Läs ocksåFyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen"

LÄS MER
Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2017 – hela listan

 

Fakta: Balder

Hyresvärden Balder är ett av de största privatägda bostadsbolagen i Västsverige. I Göteborg äger företaget bland annat många lägenheter på Smörslottsgatan vid Östra sjukhuset, Långströmsgatan på Hisingen, runt Kosmosgatan i Bergsjön samt i stjärnhusen intill Frölunda torg.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.