Annons

Klart med hyran hos Balder

Göteborg Hyresgästföreningen och Balder/Din Bostad har kommit överens om hyrorna i Göteborg med kranskommuner. Båda sidor beskriver årets förhandlingar som hårda

Överenskommelserna är olika för varje kommun. I Göteborg blev höjningen 0,55 procent, i Ale 0,65 procent, i Kungälv 0,8 procent, på Tjörn 0,85 procent och i Lerums kommun 0,72 procent.

– Balder hade yrkat 3 procents höjning, så vi tycker att vi gjort en bra förhandling. Det har varit tuffa och hårda förhandlingar även om vi hela tiden haft god ton, säger Per Gunnarsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Magnus Andersson, regionchef på Balder, säger att företaget inte är nöjda med resultatet även om man står för överenskommelsen man träffat.

– Vi delar inte Hyresgästföreningens uppfattning om hur hyror bör sättas. Ser man till det underhåll, den service och den totala upplevelse vi erbjuder våra hyresgäster, så tycker vi att den produkten är värd betydligt mer, säger Magnus Andersson.

Annons

Han delar Per Gunnarssons beskrivning av förhandlingarna.

Läs ocksåVärdarna vill arbeta för ökad trygghet – men polisen varnar för hotellifieringen: ”Dubbelmoral”

– Vi har tuffa förhandlingar varje år och brukar få träffas i snitt säkert 15 gånger. Det är ganska anmärkningsvärt, tycker vi.

LÄS MER:

Annons

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran 2016 – hela listan

Läs ocksåHelle riskerar att falla när Postnord flyttar brevlådorEn kvinna håller i ett paket och ett dörrhandtag. Postboxar.
Läs också Grannens störningar tvingar Sofia att flytta: "Jag orkar inte mer" Toppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott Fastighetskungen frias från åtal om folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.