HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjda hyror efter konfliktfyllda förhandlingar

Staffanstorp Hyresvärden Jakri AB strandade förhandlingarna och anklagade Hyresgästföreningen för "fult spel". Nu har parterna enats om en hyreshöjning på 5,4 procent.

Hyresvärden på Jakriborg i Hjärup, Jakri AB, tröttnade på de utdragna hyresförhandlingarna och vände sig till hyresnämnden i slutet av förra året för att få igenom en hyreshöjning. De anklagde Hyresgästföreningen för ”fult spel” eftersom de menade att föreningen försökt förhala förhandlingarna i flera års tid. Hyresgästföreningen å sin sida menade att skulden låg hos hyresvärden som trots åtskilliga påtryckningar inte genomförde det underhåll och rättade till de brister som de boende kan förvänta sig.

Efter ett första möte i hyresnämnden har parterna till slut enats om en hyreshöjning på 5,4 procent som gäller från 1 mars. Om Jakri AB åtgärdar de brister som Hyresgästföreningen påtalat i flera år kommer hyran att höjas med ytterligare 3 procent från och med tidigast den 1 september. Bakgrunden till höjning är att hyrorna inte höjts de senaste åren på grund av bristande underhåll.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Läs mer om turerna kring Jakriborg:

Annons

Hyresvärd: ”Hyresgästföreningen spelar ett fult spel”

Hyresvärden strandar hyror i Hjärup

Annons
Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Hyresgästföreningen stämmer hyresvärd

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.