HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjda hyror i Strömsund och Härjedalen

Strömsund I båda kommunerna landade överenskommelsen för i år på under en procents höjning.

Härjegårdar och Hyresgästföreningen har förhandlat och kommit överens om nya hyror från och med den 1 april 2017. Hyran kommer då att höjas med 0,9 procent.
Höjningen för hyresgästerna motsvarar cirka 45 kronor i månaden för en lägenhet med en månadshyra på 5 000 kronor.
Årets riksgenomsnitt för hyresförhandlingar inom allmännyttan ligger idag på 0,7 procent av de hittills färdigförhandlade hyresavtalen.
– Härjegårdars höjning ligger ju lite över riksgenomsnittet för hyreshöjningar 2017. Men jag tror att det kommer att gagna hyresgästerna på sikt, säger Conny Säker på hyresgästföreningen.
Avtalet löper på två år och nästa förändring av hyrorna blir 1 april 2019.

Strömsund kommuns allmännytta har även dem förhandlat klart med Hyresgästföreningen. Från och med 1 april kommer hyrorna där höjas med 0,66 procent. Bakgrunden till höjningen är de ökade taxekostnaderna. Strömsunds hyresbostäder ville innan förhandlingen höja hyrorna med 0,79 procent.

Annons
Läs ocksåEvas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där"Eva Bergqvist upplevde en mardrömsliknande tid som hyresgäst med andrahandskontrakt.

I Jämtlands län är nu nästan alla hyresförhandlingar med allmännyttorna klara, Bräcke och Ragunda återstår. Och Landstingsbostäder där avtalet löper ut 1 juli 2017.
Av årets förhandlade hyror ligger höjningarna i Jämtland på mellan 0,6 och 0,9 procent.

Annons
Läs också Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.