HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjer hyran med uppemot 1,4 procent

Stockholm Malmegårds Fastighets AB höjer hyran mellan 0,9 och 1,4 procent från första maj. Bolaget har 600 lägenheter i Märsta, Innerstaden och Hägersten.

Bostadsbolaget yrkade på en höjning från 1,2 till 1,4 procent i höjning från första maj. Och Bengt Malmegård på bolaget tycker att överenskommelsen som ger en höjning på 0,9 till 1,4 procent är acceptabel.

– Vi har bra förvaltningskvalité där hyresgästerna snabbt får hjälp och sedan har gjort i ordning en del utemiljöer och allmänna utrymmen och det tycker jag att vi ska få betalt för, säger han.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Han understryker att han i början av förhandlingarna berättade för Hyresgästföreningen att han var beredd att gå till hyresnämnden och göra en bruksvärdesprövning av beståndet om han inte fick igenom en acceptabel höjning.

Annons

– Jag hade redan kontaktat jurister och hade gått vidare ifall vi inte varit nöjda. Vi vill så klart komma överens med Hyresgästföreningen men tycker samtidigt att om man gör saker med lite extra kärlek så ska man få betalt för det, säger han.

Käthe Eklund, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm är nöjd med överenskommelsen även om förhandlingarna började i tuff anda.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

– Vi har kartlagt fastigheterna och sett att de har bra förvaltningskvalité, snabb svarstid när hyresgäster felanmäler och satsat på utemiljön så jag tycker uppgörelsen är bra utifrån hur de jobbar, säger hon.

Annons

Hur påverkades ni av det faktum att värden hotade med att gå till hyresnämnden om de inte var nöjda med överenskommelsen?
– Det har inte påverkat slutresultatet. Både vi och dem ville komma överens. Sedan har vi värderat de åtgärder som tillför värde för hyresgästerna, säger hon.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.