Annons

Höll på att torrlägga hela Markaryd

Markaryd Hyresgästerna på Torggatan 3 i Traryd var en hårsmån från att få sitt vatten avstängt i morse. Men natten till i dag fixade fastighetsägaren så att kommunen kunde stänga av vattnet till en vattenläcka utan att hyresgästerna drabbades. Läckan riskerade att dränera både Traryd och Markaryd på vatten.

Det är svårt att nå den danska fastighetsägaren. Kommunen har försökt under ett par veckor, inte heller Hyresgästföringen har kunnat nå honom. Därför blev läget till slut akut när kommunen stod inför en vattenläcka och inte kunde hitta någon ansvarig.

Men när kommunen meddelade att vattnet skulle stängas av och Hyresgästföreningen flaggade för tvångsförvaltning ordnades läckan.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Jag har precis varit på plats och nu är allt ordnat och den lösning fastighetsägaren har valt fungerar som en permanent lösning, säger Kent-Olof Svensson, va-chef Markaryds kommun.

Paul Blocher är vaktmästare för ägaren.

Annons

– Nu har jag fixat det hela så nu är det inget mer med det, säger han.

Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

Hyresgästerna på Torggatan i Traryd var omskrivna för några år sedan då de vid flera tillfällen stod utan vatten och värme. Det har handlat om kritik på fastighetsskötseln och att fastighetsägaren inte betalat sina räkningar för vatten, el och olja. Under 2008 var det tvångsförvaltning på gång, men man kunde inte hitta någon förvaltare och så gick dåvarande ägare i konkurs och en ny ägare tog vid.

– Om det blir aktuellt igen med tvångsförvaltning så har jag ett namn som kan tänka sig att ta hand om tvångsförvaltningen, säger Niklas Eriksson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons

Det finns inga speciella framtidsplaner för fastigheterna.

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

– Vi håller på och renoverar och jobbar på så det ska vara bra, säger Paul Blocher.

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.