HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hon blir ny vd för Gotlandshem

Gotland Elisabeth Kalkhäll blir ny vd för kommunägda Gotlandshem. Det blir första kvinnan på vd-posten i bolagets drygt 50 åriga historia.
Foto: Jenny Knutsson
Elisabeth Kalkhäll är vd för Gotlandshem som har cirka 5 300 hyreslägenheter.

Styrelsen för Gotlandshem beslutade i dag att utse Eliabeth Kalkhäll som ny vd för bolaget. Hon tillräder tjänsten den 1 april och efterträder Staffan Thurgren som går i pension vid halvårsskiftet nästa år.

– Utifrån den kravprofil som vi hade satt upp var hon den som passade in bäst. Hon har relevant utbildning, har erfarenhet av att jobba som chef och politiskt styrda organisationer samt affärsutveckling. Dessutom är hon etablerad på Gotland och har redan kontaktnät och lokalkännedom, säger Mats Ågren, styrelseordförande för Gotlandshem. 

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

45 personer sökte tjänsten, varav sju var kvinnor. För bolaget blir det första gången man får en kvinna på vd-posten.

– Det känns bra, men det här har aldrig varit en fråga om man eller kvinna. Som person är hon helt rätt för den här tjänsten, att det blev en kvinna är bara kul, säger Mats Ågren.

Elisabeth Kalkhäll kommer från Göteborg, är utbildad jurist och sitter i dag som vd för Almi på Gotland. De senaste tjugo åren har hon arbetat med nyföretagande och affärsutveckling.

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Hur känns det att ge sig in i bostadsbranschen?

– Det känns jättespännande. Bostäder är en viktig del av samhället och det finns många intressanta utmaningar. Bland annat ur ett hållbarhetsperspektiv, att vi inte förbrukar våra resurser och kunna kombinera det med affärsnytta, det tror jag är möjligt.

Vad kommer du bidra med till Gotlandshem?

Läs ocksåBalkonger fick förbud efter renoveringsmiss

– Öppenhet, tydlighet och lyhördhet. Vi ska bland annat titta på hur man kan se över boinflytandet i våra områden.

Hur bor du i dag?

– Jag bor i villa, men jag har tidigare bott hos Gotlandshem. Första tiden efter att jag flyttade hit så bodde jag i en lägenhet i Gråbo. Det är ett miljonprogram, men jag trivdes otroligt bra, det var perfekt för barnen, säger hon.

Läs också Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.