Annons

Linda Ahonen får rätt mot konkursad hyresvärd

Skurup Framtiden blev osäker för Linda Ahonen när hyresvärden gick i konkurs, och flera brister i lägenheten därför inte kunde åtgärdas. Men nu har hyresgästen vunnit en delseger.
Foto: Anders Högmark
Linda Ahonen har vunnit en delseger mot hyresvärden, som har gått i konkurs.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Linda Ahonen och hennes man, som hyr en lägenhet i byn Önnarp utanför Skurup. Eftersom det fanns en rad brister i lägenheten vände sig Linda Ahonen till hyresnämnden, som beslutade om en rad åtgärder som hyresvärden skulle tvingas utföra. Men sedan gick hyresvärden i konkurs och allt har blivit hängande i luften.

Parallellt med tvisten i hyresnämnden har Linda Ahonen stämt värden på knappt 30 000 kronor i en annan process. Det handlar om pengar som hyresvärden gått med på att betala i utbyte mot att Linda Ahonen och hennes man utfört olika renoveringar och byggarbeten i fastigheten. Nu har Ystads tingsrätt beslutat att hyresvärden ska betala hela den begärda summan till paret.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi har i alla fall ett domslut på att jag hade rätten på min sida och det känns väldigt skönt, säger Linda Ahonen.

Däremot tror hon det kan komma att dröja innan hon får se pengarna eftersom hyresvärden gått i konkurs och fastigheten ska få en ny ägare.

Annons

– Men det är absolut en mycket bättre situation än innan.

Linda Ahonens hyresvärd gick i konkurs strax före julhelgen förra året.

Läs ocksåHyresvandal som filmade sig själv har flyttatHyresgästen i Skurupshem dokumenterade själv den misstänka skadegörelse som han nu blivit polisanmäld för. Videoklippet lades ut i sociala medier.

När det gäller de brister som finns i bostaden har konkursförvaltaren hittills inte velat åtgärda mer än det mest nödvändiga, enligt Linda Ahonen.

– Vår spishäll pajade för en månad sen. Det fixade hon så att den blev utbytt till den billigaste tänkbara som inte är världens bästa, men den funkar i alla fall, berättar hon.

Annons

Linda Ahonen har därför på inrådan av Hyresgästföreningens jurist valt att deponera en del av hyran till länsstyrelsen.

Läs ocksåTrelleborgsvärd vill höja hyrorna med upp till 100 procent
Läs också Skurupshem får nytt kösystem När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.