Annons

Hon kämpar för ny lokalförening

Uddevalla Grillkvällar, stickkafé och semlor. Angnetha Sjöberg har testat det mesta för att få grannarna att börja engagera sig. Än har hon inte lyckats.

– Det är verkligen synd att vi inte har någon lokal hyresgästförening här. Inte minst med tanke på att vi redan har den här fina lokalen att vara i, säger Angnetha Sjöberg.
Vi befinner oss på Nordens väg, på Bohusgården i södra Uddevalla.
Lokalen är en rest av lokalföreningen Norden-Finland, som fanns i området tidigare.
– Den lades ner 2015 när den dåvarande ordföranden inte orkade mer. Det var ett år innan jag flyttade hit, säger Angnetha, som själv har stor erfarenhet av ideellt arbete inom Hyresgästföreningen.
I femton år var hon ordförande för lokalföreningen på Badhusberget i Lysekil.
– Vi gjorde så mycket skoj. Där blev lokalen en mötesplats där grannar träffades och lärde känna varandra. Jag skulle så gärna vilja att vi fick till ett liknande engagemang här, säger Angnetha.
Men trots flera försök har Angnetha hittills gått på pumpen. Varken grillkvällar, handarbetskafé eller kanelbullefika har lockat grannarna.
– När jag bjöd in till grillkväll och drog fram grillen mellan husen var det flera som stod på sina balkonger och vinkade glatt. Men ner kom de inte, säger Angnetha.
Vad är poängen med en lokal hyresgästförening?
– En större närhet mellan grannarna. Lokalföreningens aktiviteter får människor att mötas. Sedan blir man förstås en kraft att räkna med vid exempelvis hyresförhandlingar, säger Angnetha, som i dag är husombud och fungerar som en länk mellan hyresgäster, Hyresgästförening och värden Uddevallahem.
Vad blir ditt nästa drag?
– Jag funderar på att försöka bjuda områdets alla hyresgäster på semlor här i lokalen. Det kanske kan locka hit dem

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Diana jobbar för att fler ska engagera sig Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.