HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lämnar regionstyrelsen – ”Förnyelsen går för långsamt”

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Philip Nordqvist, 34 år, lämnar Hyresgästföreningens regionstyrelse i BohusÄlvsborg. "Förnyelsen går för långsamt", säger han.
Foto: Kajsa Wedberg/Nils-Olof Larsson
Philip Nordqvist, 34 år från Lysekil, lämnar regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Philip Nordqvist valdes in i Hyresgästföreningens regionstyrelse i BohusÄlvsborg-Skaraborg för ett drygt år sedan. Nu lämnar han styrelsen och sitt uppdrag som utbildningsansvarig.

– Ända sedan jag blev aktiv för tio år sedan har jag jobbat för en förnyelse och modernisering av Hyresgästföreningen. Men förändringen går för långsamt. Därför väljer jag nu att lämna regionstyrelsen, säger Philip Nordqvist till Hem & Hyra.

Läs ocksåHyresgästernas fråga till politikerna - Vill ni ha ett Lysekil enbart för sommargäster?

Philip Nordqvist inledde sitt engagemang i Hyresgästförening genom att bli aktiv i sin lokalförening i Lysekil. År 2017 blev han ledamot i föreningsstyrelsen BohusVänerDal och förra våren tog han plats i regionstyrelsen.

Samtidigt har han ända sedan år 2003 varit partipolitiskt aktiv. I dag representerar han moderaterna i Lysekils kommun.

Men kombinationen, borgerlig politiker och aktiv i Hyresgästföreningen, har inte alltid varit problemfri.

Läs ocksåNej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige

Efter ett regionfullmäktigemöte med Hyresgästföreningen våren 2017 gjorde Philip Nordqvist en skrivelse till regionstyrelsen där han undrade om han ”…måste bli socialdemokrat” för att platsa i Hyresgästföreningen.

I skrivelsen uttryckte Philip Nordqvist besvikelse över att föreningens högsta ledning visade en film om hur den tidigare alliansregeringen hade misslyckats med bostadsbyggandet i Sverige. Philip undrade vad föreningens värdegrund, som bland annat säger att man ska vara öppen för alla oavsett politisk åskådning, egentligen var värd.

– Jag kan inte vara med i en förening som inte låter mig tycka vad jag vill om politik, sade Philip Nordqvist.

Läs ocksåHyresgästföreningen vill stärka boendes rättigheter: "Absurt att människor tvingas flytta"

I dag nämner han dock inte partipolitiken som skäl för sitt avhopp.

– Hyresgästföreningen är en viktig organisation med många engagerade och bra människor. Men för mig personligen är beslutsprocesserna för långa. Så långa att det blir färre aktivitet på regional nivå, säger han.

Läs också Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.