HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hotad värd stämmer hyresgäst

Malmö Fastighetsägaren ska ha betalat ut pengar efter att ha blivit utpressad av sin före detta hyresgäst. Hoten är polisanmälda och nu försöker värden få tillbaka pengarna genom domstol.
Foto: Anders Paulsson

De två hyresgästerna kastades ut från lägenheten i centrala Malmö tidigare i år. I bakgrunden låg obetalda hyror under flera års tid och ett beslut i hyresnämnden. Huset ägs av en mindre privat ägare med säte längre upp i landet.

Värden ville ha in 10 000 kronor i obetalda hyror från hyresgästen. Men istället gick samma summa i motsatt riktning, in på hyresgästens konto. Enligt en polisanmälan skedde detta efter att värden hade hotats.

Annons
Läs ocksåFick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personalHyreskontrakt och LKF:s skylt i Lund

I hyresavtalet för lägenheten ingick en en deposition som värden höll inne med som kompensation för de obetalda hyrorna. Enligt polisens anmälan om utpressning ska hyresgästen ändå ha krävt att få tillbaka pengarna via flera hotfulla telefonsamtal. Mannen ska ha berättat att han satt i en bil tillsammans med några “kumpaner” och att han var på väg hem till hyresvärden.

Värden såg ingen annan lösning än att betala pengarna. Men händelsen polisanmäldes och nu stämmer värden hyresgästen i tingsrätten för att få tillbaka beloppet. Förutom de 10 000 kronorna ingår även kostnader för en försvunnen nyckel och städning av lägenheten efter flytten.

Annons
Läs också Fläktproblem – då klagade mannen 2 000 gånger: ”Spräcka huvudet med basebollträ” Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Fyrabarnsfamiljen uppsagd två gånger på ett år – så räddades de i sista stund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.