Annons

Hotade sina grannar med pistol

Skurup Skurupshem vill vräka en hyresgäst som betett sig hotfullt. Enligt ansökan till hyresnämnden ska mannen bland annat ha hotat sina grannar med en pistol.

Det var i samband med en högljudd fest en lördag kväll i oktober förra året som bråket uppstod. En granne  sökte upp den 31-årige mannen i dennes lägenhet och bad honom och hans gäster att dämpa sig. Mannen ska ha svarat med att komma till grannens lägenhet med en pistol och hota henne och de som fanns i hennes hem. Några veckor senare ska han ha stått utanför huset och skrikit ”Jag skall döda er”.

Detta har skapat stor rädsla i fastigheten, skriver Skurupshem. Flera hyresgäster vill flytta från huset på grund av mannen och den drabbade kvinnan vågar inte vara i lägenheten själv när sambon är på jobbet utan vistas hos vänner.

Annons

31-åringen förnekar att han uttalat några hot och vill inte heller kännas vid pistolen. Händelsen polisanmäldes men åtalet mot mannen har lagts ned. Mannens advokat menar att enbart en polisanmälan inte är tillräckligt skäl för att bryta besittningsskyddet och vräka mannen. Nu ska hyresnämnden ta ställning i frågan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.