Annons

Hotades av uppsägning efter att ha blivit slagen

Malmö Grannarna stördes av bråk från lägenheten och hyresvärden ville kasta ut kvinnan. Nu får hon en andra chans efter att ha berättat om bakgrunden till störningarna.

Hyresvärden sade upp kontraktet tidigare i år efter upprepade störningar från kvinnans lägenhet på Heleneholm i Malmö. Grannarna i huset klagade på skrik och bråk under olika tider på dygnet och vid något tillfälle larmades till polisen till adressen. Stöket fortsatte trots att varningsbrev skickades ut.

I hyresnämnden berättade kvinnan om vad hon beskrev vara orsaken till ljuden som trängde in till grannarna, att hon blivit misshandlad av en man som hon hade ett förhållande med. Mannen var ofta berusad och startade bråk när han kom hem till henne.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hon berättade att det destruktiva förhållandet hade tagit slut och att hon kämpade med att få ordning på sitt liv. Domstolsförhandlingen resulterade i en förlikning med hyresvärden vilket innebär att kvinnan kan bo kvar men med ett kontrakt med kortare uppsägningstid.

Annons
Läs också Köttbullar med spik - granne tvingas flytta efter hot mot hund Uppsagd för att hunden ylar hemma i lägenheten - nu prövas fallet rättsligt Hyresgäst anklagas för vanvård efter 20 års rökning i lägenheten - får bo kvar Vardagen blev en mardröm när grannen blev psykiskt sjuk: ”Vi var på helspänn” Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.