HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hotfull hyresgäst tvingas flytta

Halmstad En ung kvinna har flyttat från området, en tjej har installerat larm och en tredje kvinna har anmält mannen för misshandel. Nu måste den aggressiva hyresgästen lämna sin lägenhet.

Sedan tio år tillbaka hyr den 60-årige mannen en lägenhet i Halmstad. I somras anmälde grannar att mannen uppträdde störande och hotfullt. Trots att Halmstads fastighets AB, HFAB, har skickat varningar till mannen har hoten eskalerat. I höstas valde därför HFAB att avsluta mannens hyreskontrakt.

Mannen skriker grova hot, ofta med sexuell innebörd, inne i sin lägenhet men även ut genom fönstret. Ropen kan pågå i timmar och är så höga att de stör grannarnas nattsömn. Mannen ska även ha uttalat rena dödshot och i januari anmäldes mannen för misshandel av en ung kvinna i området.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Eftersom mannen vägrar flytta har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden. Mannen uppger i en skrivelse att han är utsatt för förtal. Han påpekar även att han under sina 30 år som hyresgäst inte har fått några anmärkningar. Efter att ha hört nio olika vittnen väljer hyresnämnden att gå på hyresvärdens linje. Den 60-årige mannen måste lämna sin bostad.

Läs också Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Satte skräck i sitt hyreshus – livrädda grannar vägrade vittna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.