Annons

Hotfull hyresgäst tvingas flytta

Halmstad En ung kvinna har flyttat från området, en tjej har installerat larm och en tredje kvinna har anmält mannen för misshandel. Nu måste den aggressiva hyresgästen lämna sin lägenhet.

Sedan tio år tillbaka hyr den 60-årige mannen en lägenhet i Halmstad. I somras anmälde grannar att mannen uppträdde störande och hotfullt. Trots att Halmstads fastighets AB, HFAB, har skickat varningar till mannen har hoten eskalerat. I höstas valde därför HFAB att avsluta mannens hyreskontrakt.

Mannen skriker grova hot, ofta med sexuell innebörd, inne i sin lägenhet men även ut genom fönstret. Ropen kan pågå i timmar och är så höga att de stör grannarnas nattsömn. Mannen ska även ha uttalat rena dödshot och i januari anmäldes mannen för misshandel av en ung kvinna i området.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom mannen vägrar flytta har ärendet blivit ett fall för hyresnämnden. Mannen uppger i en skrivelse att han är utsatt för förtal. Han påpekar även att han under sina 30 år som hyresgäst inte har fått några anmärkningar. Efter att ha hört nio olika vittnen väljer hyresnämnden att gå på hyresvärdens linje. Den 60-årige mannen måste lämna sin bostad.

Annons
Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Meterhöga lågor när hyresgäst eldade på uteplatsen – tvingas flytta och betala 90 000 Hyresskuld på 118 000 till kommunen – nu förlorar kvinnan sin bostad Nära vräkning när sjukpenningen dröjde – nu får mannen en ny chans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.