Annons

Hovrätt sätter stopp för heta bad i Hylte

Hylte Det blir ingen större varmvattenberedare för hyresgästen i Hylte. 55-åringen får nöja sig med dusch eller ljumma bad i framtiden, det slår Svea hovrätt fast.

Svea hovrätt väljer att gå på hyresnämndens linje och avslår hyresgästen i Hyltes önskan om ett åtgärdsföreläggande mot Hyltebostäder. Inte heller hovrätten anser att hyresvärden är skyldig att installera en större varmvattenberedare för att tillgodose hyresgästens önskan om varma bad.

Den 55-årige mannens badkamp började redan när han flyttade in i sin lägenhet för snart två år sedan. Hyresgästen ville ha både dusch och badkar i sitt nya badrum och Hyltebostäder gick mannen till mötes. Snart upptäckte hyresgästen att de varma bad han drömt om endast blev ljumma. Enligt hyresgästen räckte varmvattenberedaren på 45 liter endast till att fylla badkaret till en fjärdedel med hett vatten. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyltebostäder menar att dusch är standard i lägenhetsområdet och för det ändamålet fungerar den nuvarande varmvattenberedaren väl. De är därför inte beredda att tillgodose hyresgästens varmvattenkrav.

Att Svea hovrätt nu väljer att gå på hyresnämndens linje innebär att drömmen om heta bad är över för 55-åringen. Hovrättens beslut går inte att överklaga.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Kall juldag och ingen dusch på sju veckor för Anna-Lisa, 94 Duschar och diskar för sällan – kan förlora lägenhet Han använde för lite varmvatten och blev uppsagd - värden backar i sista stund
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.