Annons

Hovrätt sätter stopp för heta bad i Hylte

Hylte Det blir ingen större varmvattenberedare för hyresgästen i Hylte. 55-åringen får nöja sig med dusch eller ljumma bad i framtiden, det slår Svea hovrätt fast.

Svea hovrätt väljer att gå på hyresnämndens linje och avslår hyresgästen i Hyltes önskan om ett åtgärdsföreläggande mot Hyltebostäder. Inte heller hovrätten anser att hyresvärden är skyldig att installera en större varmvattenberedare för att tillgodose hyresgästens önskan om varma bad.

Den 55-årige mannens badkamp började redan när han flyttade in i sin lägenhet för snart två år sedan. Hyresgästen ville ha både dusch och badkar i sitt nya badrum och Hyltebostäder gick mannen till mötes. Snart upptäckte hyresgästen att de varma bad han drömt om endast blev ljumma. Enligt hyresgästen räckte varmvattenberedaren på 45 liter endast till att fylla badkaret till en fjärdedel med hett vatten. 

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Hyltebostäder menar att dusch är standard i lägenhetsområdet och för det ändamålet fungerar den nuvarande varmvattenberedaren väl. De är därför inte beredda att tillgodose hyresgästens varmvattenkrav.

Att Svea hovrätt nu väljer att gå på hyresnämndens linje innebär att drömmen om heta bad är över för 55-åringen. Hovrättens beslut går inte att överklaga.

Annons
Läs också Duschar och diskar för sällan – kan förlora lägenhet Han använde för lite varmvatten och blev uppsagd - värden backar i sista stund Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Anklagas för att använda för lite varmvatten - sägs upp: "Men jag bor här" Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.