HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hovrätten ändrar beslut om förhandlingsordning

Örnsköldsvik Hovrätten förlänger förhandlingsordningen för två fastigheter i Örnsköldsvik. Därmed ändras hyresnämndens beslut.

Hyresvärden BN Måleri & Golv ville säga upp förhandlingsordningen för två fastigheter, Blåklockan 1 och Tulpanen 7  i Örnsköldsvik, i maj förra året. En uppsägning av förhandlingsordningen innebär att hyresgästerna förhandlar direkt med fastighetsägaren i stället för att Hyresgästföreningen gör det i deras ställe. Hyresnämnden beslutade att förhandlingsordningen skulle sägas upp från den 31 december 2012. Men nu har hovrätten ändrat nämndens beslut.

Värden hade genomfört en enkätundersökning som visade att det fanns fler hyresgäster som ville direktförhandla än som ville att förhandlingsordningen skulle vara kvar. Hyresgästföreningen menar att undersökningen var ledande eftersom det påstods i enkäten att hyrorna skulle bli lägre om förhandlingsordningen togs bort. Därför gjordes en egen undersökning som gav motsatt resultat – de flesta hyresgästerna ville att förhandlingsordningen skulle behållas.

Annons
Läs ocksåKastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning

Hovrätten valde att lägga större vikt vid Hyresgästföreningens enkätundersökning, vilket ledde till att beslutet ändrades och förhandlingsordningen förlängdes.

Annons
Läs också Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Nattbad och cykelreparationer störde grannar – mannen förlorar kontraktet Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet De skrek av smärta och ångest – blir vräkta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.