Annons

HSB blir ny värd på Gotland

Gotland HSB etablerar sig som ny hyresvärd på Gotland. Organisationen blir ägare till 105 hyreslägenheter i Hemse, Visby, Roma och Katthammarsvik.
Foto: Jenny Knutsson
Hyreshuset på St Hansgatan 6 i Visby är en av åtta fastigheter i affären.

Affären mellan HSB Södertörn och säljaren Bengt Wicksén AB blev klar i går. Totalt åtta fastigheter med sammanlagt 105 hyreslägenheter byter ägare den 1 april nästa år. För köparen innebär kontraktet att en gammal dröm går i uppfyllelse. 

– Det har varit ett långsiktigt mål för oss att etablera oss på Gotland. Vi finns från Kiruna i norr till Malmö i söder, men inte på Gotland, säger Ulf Tapper, vd på HSB Södertörn.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Att HSB:s etablering dröjt så länge beror på flera orsaker. Bland annat har tidigare satsningar på nyproduktion eller fastighetsaffärer inte gått igenom.

– För ett par år sedan bjöd vi på ett hyreshusområde, men där visade sig skicket inte stämma överens med vad som var utlovat och då blev det inget den gången, förklarar Ulf Tapper.

Annons

Enligt Tapper är de förvärvade fastigheterna i gott skick men det utesluter inte att det kan bli tal om förbättringar. Merparten av hyreshusen, fem fastigheter, finns i Hemse, där man även tar över två anställda från den tidigare hyresvärden för skötsel av området.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Tanken är på sikt att etablera en förvaltningsorganisation på Gotland och även satsa på nyproduktion av bostadsrätter i Visby.

–Vi har fyra objekt där vi siktar på att kunna ha byggstart redan under 2016. Huvudspåret är bostadsrätter, men det kan eventuellt bli tal om någon hyresrätt, säger Ulf Tapper.

Annons
Läs också Studenterna tog fajten mot bostadsjätten - fick hyra ut i andra hand Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Svarta kontrakt: Lägenhet i Leksand skulle användas för skenbyte – "dåligt riggat" Oklar vattenskada till hyresgästens fördel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.