Annons

”Svårare att plocka ut vinst när Huge delas i två bolag”

Huddinge Huge Fastigheter ska delas och bli ett bostadsbolag och ett bolag med kommunfastigheter. "Delningen innebär att det blir svårare för kommunen att plocka ut 51 miljoner i vinst som de gjorde 2016". Det hävdar Ann-Marie Högberg, S, vice ordförande i bolaget.

Det är locket på från Huge Fastigheters tillförordnade vd Greger Nilsson om den planerade delningen av bolaget.

– Jag säger inget förrän det röstats igenom i fullmäktige den 13:e februari, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lika fåordig är Thomas Fransson, ordförande Hyresgästföreningen Huddinge.

– Jag vill inte kommentera det innan jag vet vad delningen innebär, säger han.

Bakgrunden är att kommunstyrelsen i Huddinge har föreslagit att Huge Fastigheter ska delas i två bolag och verksamheten renodlas. Dagens bolag äger 300 fastigheter inom tre olika områden; bostäder, kommersiella fastigheter som kontor och centrum och verksamhetslokaler som skolor och idrottshallar. Delningen innebär att bostäder och kommersiella fastigheter som kontor och centrum läggs i Huge Bostäder och skolor, äldreboenden och idrottshallar läggs i bolaget Huddinge Samhällsfastigheter AB.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Gunilla Helmerson, M, och ordförande i Huge Fastigheter, skriver i en kommentar att delningen innebär att Huge Bostäder blir ett mer effektivt och samtidigt allmännyttigt bostadsbolag.

”Hyresgästerna kommer inte att påverkas av fissionen av Huge Fastigheter AB mer än att det nya och mindre bostadsbolaget bör kunna drivas mer kostnadseffektivt än det stora bolaget”

Ann-Marie Högberg, S, och andre vice ordförande i Huge Fastigheter styrelse, står också bakom beslutet att dela bolaget.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hon ser egentligen ingen nackdel med delningen. Däremot en fördel.

Annons

– Vi var negativa till att Huddinge kommun plockade ut 51 miljoner i vinst förra året och när bolaget blir ett bostadsbolag och lyder under allbo-lagen kommer det inte vara lika lätt att ta ut vinst ur bolaget, säger hon.

Delningen är en återgång till tidigare då bostadsbolaget var ett eget bolag innan det slogs ihop med Tomtberga Fastigheter 1999.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.