HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Svårare att plocka ut vinst när Huge delas i två bolag”

Huddinge Huge Fastigheter ska delas och bli ett bostadsbolag och ett bolag med kommunfastigheter. "Delningen innebär att det blir svårare för kommunen att plocka ut 51 miljoner i vinst som de gjorde 2016". Det hävdar Ann-Marie Högberg, S, vice ordförande i bolaget.

Det är locket på från Huge Fastigheters tillförordnade vd Greger Nilsson om den planerade delningen av bolaget.

– Jag säger inget förrän det röstats igenom i fullmäktige den 13:e februari, säger han.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Lika fåordig är Thomas Fransson, ordförande Hyresgästföreningen Huddinge.

– Jag vill inte kommentera det innan jag vet vad delningen innebär, säger han.

Bakgrunden är att kommunstyrelsen i Huddinge har föreslagit att Huge Fastigheter ska delas i två bolag och verksamheten renodlas. Dagens bolag äger 300 fastigheter inom tre olika områden; bostäder, kommersiella fastigheter som kontor och centrum och verksamhetslokaler som skolor och idrottshallar. Delningen innebär att bostäder och kommersiella fastigheter som kontor och centrum läggs i Huge Bostäder och skolor, äldreboenden och idrottshallar läggs i bolaget Huddinge Samhällsfastigheter AB.

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Gunilla Helmerson, M, och ordförande i Huge Fastigheter, skriver i en kommentar att delningen innebär att Huge Bostäder blir ett mer effektivt och samtidigt allmännyttigt bostadsbolag.

”Hyresgästerna kommer inte att påverkas av fissionen av Huge Fastigheter AB mer än att det nya och mindre bostadsbolaget bör kunna drivas mer kostnadseffektivt än det stora bolaget”

Ann-Marie Högberg, S, och andre vice ordförande i Huge Fastigheter styrelse, står också bakom beslutet att dela bolaget.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Hon ser egentligen ingen nackdel med delningen. Däremot en fördel.

Annons

– Vi var negativa till att Huddinge kommun plockade ut 51 miljoner i vinst förra året och när bolaget blir ett bostadsbolag och lyder under allbo-lagen kommer det inte vara lika lätt att ta ut vinst ur bolaget, säger hon.

Delningen är en återgång till tidigare då bostadsbolaget var ett eget bolag innan det slogs ihop med Tomtberga Fastigheter 1999.

Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.