Annons

Hundarna luktar – matte måste flytta

Nyheter ”Rutten” och ”vidrig”. Så beskriver grannarna den doft som spred sig från den 57-åriga kvinnans lägenhet i Hägersten, i södra Stockholm. En doft som visade sig komma från hennes två hundar. Nu måste hon flytta omedelbart.​
Det var i december 2003 som kvinnan flyttade in i lägenheten i Hägersten, i södra Stockholm. Drygt tre år senare sade hyresvärden upp kontraktet.
Orsaken var bland annat den kraftiga doft som under en längre tid spridit sig från lägenheten till resten av huset. Grannarna beskrev den som en rutten, kraftig ”hunddoft” och en boende jämförde doftens styrka med ammoniak.
 
Hyresvärden krävde att få besiktiga lägenheten vilket kvinnan nekade, enligt värden. Förvaltaren fick då hjälp av kronofogden och lägenheten kunde till slut inspekteras i november 2006.
Vid genomgången konstaterades ett överslitage samt en illaluktande doft i hela lägenheten, troligtvis urin. Doften spårades till kvinnans två New Foundlandshundar.
 
Kvinnan överklagade uppsägningen till hyresnämnden. Hon hade inte alls nekat hyresvärden tillträde till lägenheten och att hennes två hundar luktade var helt normalt. Vid fuktigt väder är det klart att det luktar hund, resonerade kvinnan.
Hyresnämnden lät sig dock inte övertygas utan gick på hyresvärdens linje. Den dåliga lukten innebar en klar försämring av boendemiljön i huset och kvinnan har trots åtskilliga uppmaningar inte gjort något åt den. Kvinnan har därför förlorat sin rätt till lägenheten, enligt hyresnämnden.
 
Den 57-åriga kvinnan överklagade till hovrätten som även den anser att den kraftiga doften är tillräckligt skäl för uppsägning. Kvinnan är nu skyldig att lämna lägenheten genast, enligt hovrätten.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.