Annons

Hyresbostäder bygger i Kneippen i Norrköping

Norrköping Hyresbostäder bygger upp till 190 nya lägenheter i Kneippen, med byggstart i sommar.

Det är länge sedan kommunägda Hyresbostäder byggde nytt. Men efter ett antal år med svårigheter att hyra ut alla lägenheter har läget de senaste åren förändrats. I dag är nästan allt uthyrt och det kan vara svårt att få tag på en lägenhet i Norrköping.

Detta ligger till grund för beslutet att bygga kvarteret Ormen i Kneippen. Hyresbostäder tog formellt över marken vid Oskarsgatan den 30 november och planerar upp till 190 lägenheter i tre befintliga hus som byggs om samt tolv nya.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tomten har tidigare varit industriområde och marken måste saneras innan bygget kan dra i gång, vilket beräknas ske till sommaren. Hyresbostäder räknar med att de första lägenheterna ska vara klara för inflyttning under sommar eller höst 2014.

På längre sikt planeras ytterligare cirka 70 lägenheter på andra tomter i Kneippenområdet.

Annons
Läs också Ny satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna" Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.