HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresförbud för skandalvärd

Tobo Kommunstyrelsen i Tierp har beslutat att förbjuda Aros Energideklarationer att hyra ut lägenheter i en av bolagets fastigheter på Skolvägen i Tobo.

Förbudet är förenat med ett vite på 50 000 kronor för varje tillfälle som förbudet överträds. Beslutet motiveras med att lägenheterna, som idag står tomma, är hälsofarliga att bo i. Vid en inspektion i början på februari i år var värmen avstängd i den aktuella fastigheten på Skolgatan, en vattenledning hade gått sönder i en av lägenheterna, det var vatten på golvet och en ruta i en ytterdörr var trasig.

I somras fattade kommunstyrelsen i Tierp beslut om att Aros Energideklarationer måste göra en oberoende, fackmannamässig besiktning av fastigheterna i Tobo samt upprätta en åtgärdsplan över hur man ska komma till rätta med bristerna.

Läs ocksåMögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten

Beslutet var förenat med ett vite och överklagades av Aros Energideklarationer till Mark- och miljödomstolen där ärendet fortfarande ligger. Eftersom Aros Energideklarationer ännu inte har följt beslutet från i somras och skicket i en av fastigheterna försämrats ytterligare på grund av eftersatt underhåll, fattar kommunstyrelsen nu beslut om uthyrningsförbud.

Senast tre veckor efter att de fått beslutet har Aros Energideklarationer möjlighet att överklaga till länsstyrelsen.

Aros Energideklarationer krävs på 200 000 i vite

Läs ocksåBara ett av 19 fel på räddningstjänstens lista har åtgärdats

Hot om vite på minst 50 000 för hyresvärd i Tobo

Hyresnämnden på besök i Tobo

Besiktningen godkändes inte

Läs ocksåSkandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor
Läs också Kriminella misstänks tvätta pengar via hyresfastigheter Värden ändrade sig – Majvor får mata sina taggiga vänner igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.