HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresförhandling med Trelleborgshem strandade

Trelleborg ​Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget kunde inte enas om nästa års hyror. Nu har förhandlingen strandat.

​Trelleborgshem ville ursprungligen höja hyrorna med 4,1 procent. Efter hårda förhandlingar gick bolaget med på att sänka kravet till 3,5 procent. Även det är för högt, anser Hyresgästföreningen.

− Företaget har uppgett att de kan gå runt på 2,3 procent men vill ändå ha en höjning på 3,5 procent eftersom de har krav på sig att bygga nytt och behöver stärka soliditeten, säger Mats Rönnqvist, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Den uppfattningen delar inte Hyresgästföreningen. De kommunala bostadsbolagen ska drivas utan vinstsyfte. Det innebär att vad de får in i hyror ska motsvara deras kostnader.

Annons

− Vårt intresse är att bevaka hyresgästernas möjlighet att betala, säger Mats Rönnqvist.

Han påpekar att bolaget redan förra året fick igenom en stor höjning på 3,5 procent. Med årets begärda höjning skulle det innebära en höjning med 7 procent på två år.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

− Det är alldeles för högt.

Annons

Nu ska frågan tas upp i Hyresmarknadskommittén, ett organ med ledamöter från Hyresgästföreningen  och SABO, som ska avgöra vilka hyror som ska gälla från årsskiftet.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.