HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst anklagas för trakasserier – riskerar hyreskontrakt

Lund Hyresgästen felanmäler systematiskt småsaker, skriker och gapar åt grannarna och hotar hyresvärden. Nu har värden fått nog av trakasserierna och vill slänga ut den störande hyresgästen.
Foto: Anders Paulsson
Hyresnämnden i Malmö

Hyresgästen har bott i lägenheten i Lund i fyra år och grannarna har klagat på honom vid ett flertal tillfällen. Det handlar bland annat om att han skrikit och gapat på de andra i huset och uppträtt allmänt obehagligt och hotfullt. Det vänder hyresvärden nu mot honom när han säger upp honom. Enligt en ansökan till hyresnämnden har hyresvärden fått nog av hyresgästens beteende och han vill därför riva kontraktet.

Enligt hyresvärden är det inte bara grannarna som råkat ut för obehag av den anklagade hyresgästen. Hyresvärdens personal vill inte längre arbeta i fastigheten eftersom de är rädda att stöta på hyresgästen. I en polisanmälan anklagas hyresgästen dessutom för skadegörelse av solstolar i husets trädgård. Enligt hyresvärden har hyresgästen satt i system att felanmäla bagatellartade problem och gjort obefogade felanmälningar. Och hyresgästen har tillika anklagat hyresvärden för att spionera på honom. Fallet ligger nu på hyresnämndens bord för avgörande.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Vägrade öppna dörren för hantverkarna – därför kan kvinnan förlora sitt hem Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till 84-årig kvinna vanvårdade lägenheten och släppte inte in Uppsalahems personal – blir vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.