Annons

Hyresgäst anklagas för trakasserier – riskerar hyreskontrakt

Lund Hyresgästen felanmäler systematiskt småsaker, skriker och gapar åt grannarna och hotar hyresvärden. Nu har värden fått nog av trakasserierna och vill slänga ut den störande hyresgästen.
Foto: Anders Paulsson
Hyresnämnden i Malmö

Hyresgästen har bott i lägenheten i Lund i fyra år och grannarna har klagat på honom vid ett flertal tillfällen. Det handlar bland annat om att han skrikit och gapat på de andra i huset och uppträtt allmänt obehagligt och hotfullt. Det vänder hyresvärden nu mot honom när han säger upp honom. Enligt en ansökan till hyresnämnden har hyresvärden fått nog av hyresgästens beteende och han vill därför riva kontraktet.

Enligt hyresvärden är det inte bara grannarna som råkat ut för obehag av den anklagade hyresgästen. Hyresvärdens personal vill inte längre arbeta i fastigheten eftersom de är rädda att stöta på hyresgästen. I en polisanmälan anklagas hyresgästen dessutom för skadegörelse av solstolar i husets trädgård. Enligt hyresvärden har hyresgästen satt i system att felanmäla bagatellartade problem och gjort obefogade felanmälningar. Och hyresgästen har tillika anklagat hyresvärden för att spionera på honom. Fallet ligger nu på hyresnämndens bord för avgörande.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp Sonen sades upp när pappan dog hastigt – anklagas för att ha hyrt sitt pojkrum olovligt i andrahand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.