Annons

Hyresgäst bröt polisavspärrning med hjälp av stege

Vellinge Polisen spärrade av och bytte lås efter att lägenheten i Vellinge hade brunnit. En fastighetsskötare slog larm när hyresgästen dök upp dagen efter och klättrade in genom balkongen.
Foto: Anders Paulsson och Polisen

Det bolmade rök från lägenheten och grannarna flydde från huset. Men räddningstjänsten lyckades stoppade elden innan den spred sig vidare.

Under släckningen rann det in vatten i grannlägenheterna och dagen efter var husets fastighetsskötare på plats för att ta en titt. Då såg han hur 31-åringen som bodde i brandlägenheten, i andra hand, kom bärande på en stege. Han reste den mot den inglasade balkongen, klättrade upp och gick in. Av rutin betraktades bostaden av polisen som en möjlig brottsplats och tillträde var förbjudet, vilket en skylt på dörren upplyste om.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu åtalas 31-åringen för överträdelse av myndighets bud. Med andra ord för att han tog sig in i sin egen lägenhet som var avspärrad. Under åtalspunkterna finns även ett narkotikabrott, kopplat till 1,5 gram av drogen ketamin som låg i ett prydnadsföremål i den brandhärjade bostaden.

Branden inträffade för snart två år sedan och hyresgästen har hela tiden nekat till intrånget och knarkinnehavet.  Nu döms han av Malmö tingsrätt till dagsböter.

Annons
Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Storsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitet Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.