Annons

Hyresgäst får bo kvar trots monologer i trappan

Helsingborg Hyresgästen ska ha uppträtt störande vid en rad tillfällen under många år. Värden ville säga upp kontraktet men hyresnämnden menar att bevisningen inte håller.

Hyresgästen har hyrt sin lägenhet av en bostadsrättsförening i Helsingborg. I 22 år har hon bott i lägenheten och konflikterna med grannarna ska ha börjat redan 2003.

I huvudsak ska kvinnan ha haft monologer om personer på orten och om sina grannar. Hon ska ha uppträtt hotfullt och anklagas för att ha trakasserat sina grannar med bland annat stirrande ögon, rop och fört oväsen under sena kvällar och nätter. Hon anklagas också för att ha punkterat sin grannes bildäck.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Första varningen fick hon 2003 och efter det upphörde störningarna en tid. Andra varningen fick hon i juli 2018 och tredje varningen kom i november i år efter att hon återigen ska ha börjat med monologer i trappan.

Annons

Det var det som blev droppen och hyresvärden sade upp hennes kontrakt till den 31 december men hyresgästen, som tog Hyresgästföreningen till hjälp, bestred uppsägningen.

Hyresgästen menar att de påstående som gjort om henne saknar grund. Hennes ståndpunkt är att vissa grannar varit så otrevliga mot henne att hon polisanmält dem.

Läs ocksåSå hanterar du en störande granne

Hyresnämnden konstaterar att hyresgästen har stört men inte på ett sådant sätt att det ligger till grund för uppsägning då de inte är tillräckligt preciserade i tid eller omfattning. För det krävs det fler och mer omfattande störningar. Många av anklagelserna ligger också långt tillbaka i tiden. Därför får kvinnan bo kvar med oförändrade villkor.

Annons

Beslutet kan överklagas till Svea hovrätt fram till och med den 30 december.

Läs också Så undviker du att störa och att störas Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Övervakningskamera filmade sonen ta droger - nu vill värden vräka småsyskonen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.