Annons

Hyresgäst får ersättning för dålig lukt

Sala En hyresgäst hos Salabostäder får tillbaka 6000 kronor på hyran som ersättning för mögelliknande lukt i lägenheten. Bolaget ska även byta ut golvet som tros vara problemet

Mögeldoften var det första som mötte hyresgästen när hon flyttade in i lägenheten den 1 april i år. Hon har även besvärats av irriterade ögon och luftvägar. Tämligen omgående fick hyresgästen beskedet att vardagsrumsgolvet skulle bytas ut. Men när tiden gick och ingenting hände, ansökte hon till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande. Hyresnämnden behövde dock inte fatta något beslut om åtgärdsföreläggande eftersom parterna kunde förlikas. Salabostäder åtar sig att byta ut vardagsrumsgolvet till ett ventilerat golv under oktober månad.

Dessutom får hyresgästen tillbaka totalt 6000 kronor i hyrespengar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det motsvarar den nedsättning av hyran med 25 procent mellan den 1 april och 31 oktober som hon har begärt. Enligt en utredning som Salabostäder gjort är det inte mögel som orsakat den dåliga lukten, utan ofarlig gasbildning.

Anledningen till att bolaget väntat med att byta ut golvet var att de har installerat ventilerade golv i två andra lägenheter och tänkte utvärdera först hur det har gått.

Annons
Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.