Annons

Hyresgäst fick rätt om slarv

Gävleborg Hyresgästen beställde en ny köksmatta men blev långt ifrån nöjd med hantverkarens arbete. Mattan sprack och det fanns stora mellanrum mellan golvlisterna och den nya mattan. Hyresvärden Gavlegårdarna menade att arbetet var väl utfört. Men nu har hyresnämnden gett hyresgästen rätt.

Stora glipor mellan matta och golvlist. Sprickor på flera ställen och obefintlig passning av mattan i hörnen. Det blev resultatet när en hyresgäst i Gävle fick en ny köksmatta.

Hyresgästen klagade på arbetet som han menade inte var fackmannamässigt utfört. Men hyresvärden, kommunala Gavlegårdarna, menade att arbetet gjorts enligt praxis och var väl utfört.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Med juridisk hjälp från Hyresgästföreningen vände sig hyresgästen till hyresnämnden. Vid förhandlingen höll Gavlegårdarnas ombud fast vid att det inte fanns något att anmärka på arbetet med det nya golvet men hyresnämnden höll inte med och dömde till hyresgästens fördel.

Annons

Hyresnämnden konstaterar sedan ledamöterna besökt det aktuella köket att det precis som hyresgästen hävdat finns flera sprickor i mattan och en stor glipa in till sovrummet, se bild, samt att det finns en spricka vid diskmaskinen där mattan svetsats.

Hyresnämndens beslut innebär att Gavlegårdarna ska lägga in en ny matta i hyresgästens kök och att arbetet ska vara klart senast 8 december.

Annons
Läs ocksåHyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel"Vätterhem i Jönköping vill vräka mannen med hänvisning till att han är skriven på en annan adress. Men mannen menar att han behöver en extra lägenhet för att bland annat bedriva aktiehandel.
Läs också Drog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronor Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.